24 Kasım 2013 Pazar

Devlet Memuru Olmak İyi midir ?


Sorumuz belli, sizin cevabınız nedir ? Sizce devlet memuru olmak iyi midir ? Neden iyidir ? Aslında çok uzun uzun cevaplar verilebilecek bir sorudur, bu soru. Çünkü sonuç olarak devlet kademesinde çalışmak tabii ki oldukça rahat ve güvenli bir iştir. Lakin kendini geliştirmeyi seven insanlar içinde rahatsız edici yanları olabiliyor. Zira yükselme şansınız özel sektöre oranla hayli az, bu kabul edilmesi gereken bir gerçektir.

Peki iyi yanları yok mu ? Tabii ki var! Bir kere her şeyden önce hafta içi çalışır, hafta sonu tatil yaparsınız. Öte yandan mesai, fazla iş gibi sıkıntılarınız olmaz. Kovulma riski gibi bir durum söz konusu asla değildir. Her türlü krizde, ekonomik daralmada arkanızda aslanlar gibi devlet vardır. Kendinizi çok geliştirmeniz şart değildir, işinizi hakkıyla yapın yeter.

Tabi bunları göz önünde bulundurursak devlet memurluğu iyidir diyebiliriz fakat kötü yanları da yok değildir. Eğer devlet memuru olmayı düşünüyorsanız, kararınızı iyi vermelisiniz. Sonradan bir şeyler için geç olabilir ve dönüş şansını yakalayamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder